Preview Mode Links will not work in preview mode

Technologický podcast SHARE | Živé.sk | HernáZóna.sk

Nov 30, 2022

V podcaste SHARE hovoríme aj o tom, či nový systém zabráni aj podvodným volaniam zo zahraničia.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb oznámil sprístupnenie nového zoznamu. Do neho sa môžu pridať ľudia, ktorí nechcú, aby ich rôzne firmy kontaktovali s marketingovými...


Nov 29, 2022

V rýchlom podcaste SHARE_now hovoríme aj o tom, prečo samotný prechod na elektromobily mnohé nedostatky osobnej automobilovej dopravy nerieši.

V medzirezortnom pripomienkovom konaní sa v novembri objavil Akčný plán rozvoja elektromobility. Predložilo ho Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky....


Nov 28, 2022

V rýchlom podcaste SHARE_now hovoríme aj o tom, kedy by mal byť počítač dodaný.

Na Slovensko len nedávno dorazil superpočítač Devana, no štát už plánuje vývoj jeho nasledovníka. Bude sa volať Perún a mal by byť tak výkonný, aby Slovensko prinajmenšom dobehlo zaostávanie za susednými štátmi.

O...


Nov 27, 2022

Už o pár miliárd rokov sa na Zemi nebude dať žiť kvôli rozpínavej povahe nášho umierajúceho Slnka. Čo so Zemeguľou? Dokáže opustiť obežnú dráhu a zachrániť seba a ľudstvo?

Po osídľovaní planét, O’Neillovom cylindri či Dysonovej sfére sa dostávame k ďalšiemu konceptu, ako udržať...


Nov 25, 2022

V novom SHARE_talks spomíname aj úspech God of War, aktualizáciu Witchera či priebežné pocity zo seriálu 1899.

V 88. časti podcastu SHARE_talks rozoberáme nový seriál z univerza rodiny Addamsovcov Wednesday, ukončenie nekonečnej série The Walking Dead a Marošovu prednášku o podcastoch.

Ešte predtým...